ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tabere de schi pentru elevi în Poiana Brașov

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 17.25
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Poiana Brașov este în această perioadă gazda mai multor tabere pentru copii, având în vedere că mulți elevi din țară au intrat în „vacanța de schi”.

Astfel, multe agenții de turism și asociații ale instructorilor de schi din țară s-au întrecut în a oferi copiilor activități de relaxare și inițiere în acest sport.

„De la final de noiembrie, în Poiana Brașov a fost zăpadă și încă se menține, deci avem norocul unui sezon în care, cel puțin în partea de sus, avem zăpadă bunicică. Avem tabere de schi atât în Poiana Brașov, cât și în Austria. Au totul inclus: transportul, cazarea, mesele, cursurile de schi, activitățile de după. Încercăm să le umple programul cât mai mult cu activități educative și după partea de schi: jocuri, concursuri, ateliere de echipat, învață cum să se încalțe corect la bocanci, cum să se îmbrace pentru ziua următoare, astfel încât să aibă cât mai multe cunoștințe despre domeniul acesta”, a explicat Luciana Laudoniu, monitor de schi din cadrul unei agenții de turism activ.

Prețurile pentru o astfel de experiență în Poiana Brașov, cu 5 zile petrecute pe pârtie, pornesc de la 1.600 de lei și pot depăși 3.000 de lei, în funcție de tipul de cazare și de costurile suplimentare, cum ar fi închirierea echipamentului de schi și contravaloarea transportului pe cablu.

Reamintim că, potrivit structurii anului școlar curent și planificării oficiale a perioadelor de vacanță mobile, vacanța de schi, care durează o săptămână, se desfășoară în perioade diferite pentru fiecare județ, între 12 februarie – 3 martie, în funcție de intervalul hotărât de inspectoratele școale.

Elevii din Brașov au parte de această vacanță între 26 februarie -3 martie.

Camelia Vlad