ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din actualitate Înapoi

Traseul autostrăzii Brașov – Bacău, modificat pentru evitarea poluării fonice în unele localități

Publicat: joi, 10 Iunie 2021 , ora 13.50
Sursa foto: arhivă / DRDP
Sursa foto: arhivă / DRDP

Traseul autostrăzii Brașov – Bacău ar urma să fie modificat pentru evitarea poluării fonice, în zona Ozun și Sântionlunca, potrivit prefectul județului Covasna, Raduly Istvan, citat de AGERPRES.


Prefectul a precizat, într-o postare pe Facebook, că a intervenit pentru modificarea traseului viitoarei autostrăzi A13 Brașov-Bacău, pentru că aceasta urma să treacă la câteva sute de metri de cele două localități:


În urma discuțiilor purtate cu proiectanții, am obținut îndepărtarea traseului autostrăzii de cele două localități, evitând astfel poluarea fonică, respectiv tăierea parcelelor agricole din comuna Ozun“, a precizat Raduly Istvan.


Licitația pentru execuția lucrărilor autostrăzii ar urma să fie lansată la în al doilea trimestru din 2023, potrivit Ministerului Transporturilor.


CNAIR a semnat pe 22 mai 2020 contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău“ în valoare de 20 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.


Radio România Brașov FM