ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un sector din drumul județean devine „drum comunal”

Publicat: joi, 30 Martie 2023 , ora 14.27
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Un sector din drumul județean care face legătura între Mănăstirea Brâncoveanu și Valea Sâmbetei va trece la categoria "drum comunal".

Aceasta este singura variantă rentabilă în care artera poate fi modernizată, potrivit autorităților locale. Ca urmare, Consiliul Județean Brașov a decis, în ședința ordinară de astăzi, transferul respectivului tronson, în lungime de 3 kilometri, către Primăria comunei Sâmbăta de Sus.

Principalul argument este că artera în cauză nu respectă standardele pentru a fi încadrat ca drum județean. Se află într-o stare avansată de degradare, iar costurile pentru aducerea acesteia la parametrii de drum județean sunt foarte mari.

În schimb, pentru reabilitarea tronsonului ca drum comunal, costurile sunt mai mici se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotarâre votat astăzi.

Camelia Vlad