ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea va recruta studenți și în acest an pentru a ajuta la cantină

Publicat: marți, 26 Septembrie 2023 , ora 13.44
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Studenții Universității Transilvania care vor să câștige cel puțin 800 de lei muncind doar 4 ore într-un program flexibil și să aibă și o masă asigurată pe zi vor putea și în acest an să se înscrie pentru a deveni ajutoare la cantinele de pe Colină și Complex Memo.

Conducerea Universității vrea să continue programul inițiat anul trecut de suplinire a personalului necesar cu studenții care vor să se implice.

„Am avut un grup de studenți care a ajutat la cele două cantine ale universității, având în vedere și numărul redus de personal pe care îl avem acolo. Este o selecție. Va fi și anul acesta. Anul trecut au fost 18 studenți selectați, 18 care au și rămas o perioadă destul de lungă. Nu vă gândiți că gătesc, nu sunt bucătari, dar ajută în zona aceasta de logistică, să spunem așa, de etichetare, de verificare, de ordine, organizare”, a explicat prof.dr.ing. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul economnic și socio-cultural.

O primă selecție se va face în a doua jumătate a lunii octombrie.

Bursa pe care o pot primi studenții poate ajunge și la 1200 de lei pe lună, dacă sunt serioși.

„Cei care au ajutat la cantine au primit o bursă de 800 lei, provenită din venituri proprii. Această bursă poate varia între 500 lei și 1500, deci depinde. Dacă nu mă înșel, cred că anul trecut trei dintre ei, care au fost extrem de implicați, au primit 1200, spre final, la propunerea conducerii cantinei”, a adăugat prof. dr. ing. Daniel Munteanu.

Pentru moment, cantinele Universității încă nu sunt deschise, dat fiind că încă nu a început cazarea studenților.

Anul universitar la Brașov va fi deschis oficial în 2 octombrie.
Adina Chirvasă