ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Victorie dramatică pentru Rapid, în Liga Campionilor la handbal feminin

Publicat: duminică, 12 Noiembrie 2023 , ora 17.38
Sursă: Facebook / Handbal Rapid București
Sursă: Facebook / Handbal Rapid București

CS Rapid București a reușit o victorie de prestigiu în fața formației norvegiene Vipers Kristiansand, cu scorul de 30-29 (10-13), duminică, în Sala Polivalentă din Capitală, în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin, potrivit AGERPRES.

Vicecampioana României a câștigat dramatic, cu un gol reușit în ultima secundă de sârboaica Andjela Janjusevic, din aruncare de la 7 metri. Campioana ultimelor trei ediții ale EHF Champions League a început în forță meciul, a condus cu 5-0 și 8-1 și 11-4, iar Rapid a reușit șase goluri consecutive și a revenit în meci.

La pauză scandinavele aveau trei goluri avantaj, 13-10, dar Rapid a trecut în avantaj după cinci minute din partea secundă (14-13). Rapid s-a desprins chiar la trei goluri, 23-20 (49) și 28-25 (56), dar Vipers a marcat de patru ori la rând și a condus cu 29-28. Finalul a fost dramatic, Alicia Fernandez Fraga a marcat când mai erau 25 de secunde, iar Buceschi a reușit o intercepție, Janjusevic marcând golul victoriei.

Pentru echipa antrenată de David Ginesta Montes au marcat Eliza Buceschi 6 goluri, Marta Lopez Herrero 5, Dorina Korsos 5, Alicia Fernandez Fraga 5, Estavana Polman 3, Andjela Janjusevic 3, Albertina Da Cruz Kassoma 2, Mathilde Neesgaard Mogensen 1, Orlane Kanor 1.

Portarul Diana Ciucă a avut 14 intervenții (33,33%).

Golurile echipei norvegiene au fost reușite de Paula Arcos Poveda 6, Lois Abbingh 6, Jana Knedlikova 4, Lysa Tchaptchet Defo 3, Jamina Roberts 3, Sunniva Amalie Nae Andersen 3, Vilde Kaurin Jonassen 1, Silje Katrine Waade 1, Tuva Ulsaker Hoeve 1, Mina Hesselberg 1.

Sofie Emma Rebecca Boerjesson a încheiat cu 13 intervenții (31,71%), iar Julie Stokkendal Poulsen a apărat un șut.

Meciul a fost arbitrat de ucrainencele Marina Duplii și Olena Pobedrina, iar delegat EHF a fost slovaca Zuzana Fuleova.

În alt meci din grupă, jucat sâmbătă, FTC-Rail Cargo Hungaria a dispus de MKS Zaglebie Lubin cu 35-22.

Duminică vor mai avea loc partidele Krim Mercator Ljubljana - Metz Handball și Ikast Handbold - Team Esbjerg.

Pe 18 noiembrie, Rapid va juca următorul meci, revanșa cu Vipers, în Norvegia.

Marian STOICA