ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Voluntarii care au ca obiectiv eradicarea analfabetismului funcțional din Brașov

Publicat: miercuri, 24 Noiembrie 2021 , ora 10.24

Câțiva tineri voluntari din Brașov nu au rămas nepăsători la problemele semenilor. Au înființat Asociația Kastel Youth, prin care au pus în practică proiectul “Profesor pentru o oră”.

Mai exact, tinerii din medii defavorizate, din centrele de plasament și copiii cu dizabilități sunt ajutați la lecții de adolescenții care sunt și ei elevi la rândul lor. Practic, proiectul lansat în decembrie 2020 are ca obiectiv eradicarea analfabetismului functional. 

”În primele două etape, voluntarii care lucrează cu copiii beneficiari sunt adolescenți de liceu, elevi. Stau cu copiii, o oră, și citesc împreună. În a doua etapă, vin deja materiile un pic mai greu de înțeles, cum ar fi biologia, matematica, chimia. Iar în a treia etapă, unde, deja, intervine pregătirea de specialitate, aducem profesori de specialitate, psihologi, profesori de muzică, sportivi, care-i pregătesc pe copii pentru drumul lor în viață și pentru visul lor, de fapt”, ne-a povestit președintele Asociației Kastel Youth, Sorina Iordache. 

Întrucât proiectul s-a dezvoltat, inițiatorii au fost nevoiți să recruteze voluntari din școlile și liceele brașovene. Diana Brătulescu este una dintre cele mai active persoane din cadrul proiectului “Profesor pentru o oră”. Este și secretar al asociației. 

”Este dovada clară că într-adevăr există ambiție și speranță. Fac parte din proiect din ianuarie și felul în care copiii au evoluat de când lucrez cu ei și modul în care au crescut ca oameni mă fascinează pe zi ce trece. Modul în care eu ca persoană m-am dezvoltat mă fascinează. Suntem o familie foarte frumoasă, avem niște ași în mânecă. Faptul că suntem ambițioși, implicați, devotați. Unind aceste elemente vom reuși să aducem schimbarea și salvarea de care generația noastră are nevoie”, a spus aceasta.

Deoarece este nevoie de bani pentru a ajuta cât mai multe persoane nevoiașe, Asociația Kastel Youth va organiza, duminică, în Piața Unirii, o vânătoare de comori pentru strângere de fonduri. Înscrierile se fac până pe 27 noiembrie. 

”Toate fondurile obținute vor fi direcționate integral pentru mesele copiilor ce le vom oferi atunci când vin la centru pentru meditațiile cu voluntarii. Pentru unii dintre ei poate este singura masă din zi. Am pornit campania și din dorința de a oferi tinerilor activități pe care le pot face în timpul pandemiei, fără să fie nevoie de certificate verde și fără să fie riscul de infectare, proiectul fiind în totalitate în aer liber”, a explicat Sorina Iordache.

Întrucât dorește să se implice în cât mai multe acțiuni umanitare, organizația de tineret din Brașov caută voluntari. Dacă doriți să faceți parte din echipa lor îi puteți găsi pe pagina de facebook Kastel Youth Hub.
Radio România Brașov FM