ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Zi plină cu evenimente, la Brașov

Publicat: sâmbătă, 18 Martie 2023 , ora 11.45
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Se anunță un nou weekend plin cu evenimente de toate felurile la Brașov. Astăzi, veți putea alege între filme, piese de teatru sau spectacole muzicale.

De la ora 15.00, la Cinemateca Patria, care găzduiește în acest weekend Festivalul Filmului Francez, este programat "Un copil sensibil", un lungmetraj încadrat la genul comedie/dramă, în regia lui Samuel Theis. Johnny, în vârstă de zece ani, iese în evidență în cartierul dur în care locuiește: este sensibil, inteligent și are interese mult peste vârsta sa. El observă cu multă curiozitate viața amoroasă tumultoasă a tinerei sale mame. Când un profesor, proaspăt venit din marele oraș, preia clasa lui Johnny, lucrurile încep să se schimbe. Domnul Adamski crede în Johnny și vrea să-i deschidă calea către o lume nouă.

De la ora 18.00 va rula pelicula "Sindicalista", în regia lui Jean-Paul Salome. Filmul este inspirat de povestea adevărată a lui Maureen Kearney, președinta sindicatului unei multinaționale franceze din domeniul energiei nucleare și denunțătoarea unor afaceri ultrasecrete care au zguduit sectorul nuclear francez. Singură împotriva lumii, ea s-a luptat cu reprezentanții guvernului și cu liderii industriei pentru a scoate la lumină adevărul și pentru a apăra peste 50.000 de locuri de muncă.

La ora 18.00, Centrul Cultural Reduta va găzdui Spectacolul ,,Frozen, regatul înghețat". Veți lua parte la un spectacol magic, cu personaje îndrăgite și cunoscute, atât de cei mici cât și de cei mari. După reprezentațiile de succes de până acum, spectacolul revine la Brașov , cu o adevărată surpriză, promit organizatorii.

În Sala Operei Brașov, de la ora 18.30, aveți ocazia să asistați la spectacolul de operetă "Voievodul Țiganilor", de Johann Strauss-fiul. Piesa durează două ore și 15 minute, cu o singură pauză.

Documentarul "Phoenix, povestea continuă" poate fi văzut astăzi la Cinema Astra Brașov, tot de la ora 18.30. Filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a 6 decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video. În sală vor fi prezenți astăzi regizorul filmului, brașoveanul Cristian Radu Nema, și artistul Nicu Covaci, unul dintre fondatorii îndrăgitei trupe.

Pe scena Teatrului Sică Alexandrescu vor urca astăzi, de la ora 19.00, actorii Dan Cogălniceanu, Demis Muraru și Marius Cordoș, pentru "Artă", o piesă scrisă de Yasmina Reza, în regia lui Claudiu Goga.

Ne întoarcem la Cinema Patria, la Festivalul Filmului Francez, pentru că la ora 20.30 este programat filmul "Noaptea de 12", în regia lui Dominik Moll. Mai devreme sau mai târziu, fiecare anchetator se confruntă cu o crimă nerezolvată, care îl bântuie. Pentru Yohan, care tocmai a fost numit detectiv șef în cadrul Brigăzii de Criminalistică din Grenoble, uciderea Clarei este un astfel de caz. Alături de echipa sa, el investighează viața și relațiile victimei, iar ceea ce începe ca o anchetă amănunțită se transformă rapid într-o obsesie. Suspecții nu încetează să apară, iar îndoielile lui Yohan continuă să crească. Un singur lucru este cert: crima a avut loc în noaptea de 12.