ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități va fi marcată și la Brașov

Publicat: duminică, 3 Decembrie 2023 , ora 10.30
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

În această seară, clădirea Primăriei Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi luminate în culoarea mov, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Brașovul se alătură astfel celei de-a 4-a ediții a „Purple Night Romania”, o inițiativă a Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC) ce a luat naștere în 2020, prin care, în colaborare cu membri, parteneri, ambasade, insituții publice și alți actori interesați, se iluminează România în mov, culoarea oficială a acestei cauze.

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment susținut de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1992, pentru a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă această categorie de persoane.

Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Marian STOICA