Artiști din toată țara se pot înscrie pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov, ce va avea loc în octombrie
Artiști, ilustratori și graficieni din toată țara pot depune lucrări până în 15 august pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov.
09 Iulie 2019, 17:07
Artiști, ilustratori și graficieni din toată țara pot depune lucrări până în 15 august pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov.
Evenimentul va avea loc între 3 și 6 octombrie, în mai multe locuri culturale și alternative din Brașov: clădirea Olimpia (Sub Tâmpa), Piața Sfatului, Casa Sfatului și Parcul Central ,,N. Titulescu”.
Lucrările trimise de artiști, însă, vor fi selectate pentru expoziția centrală organizată la Sala Olimpia din Brașov, iar cinci câștigători vor fi premiați și vor avea lucrările expuse și într-o expoziție outdoor prezentată în Piața Sfatului din Brașov.
Produs de Asociația Forums alături de Muzeul Județean de Istorie Brașov, festivalul propune artiștilor participanți un portofoliu de 100 de teme istorice, sub conceptul ,,Europa 100”. Cele 100 de subiecte istorice sunt repere ale ultimului centenar european: începând din 1919, de la Conferința de Pace de la Paris.
Sunt acceptate și alte subiecte istorice decât cele propuse, însă trebuie respectată tematică ,,Europa 100” (1919 – 2019), iar organizatorii Festivalului își rezervă dreptul de a accepta/respinge subiectul propus de autorul Benzilor Desenate.
Întreaga tematică, precum și cerințele pentru artiști sunt detaliate pe site-ul Muzeului Județean de Istorie – brasovistorie.ro.
Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov este singurul festival și salon BD cu tematică istorică din România.
În 2019 este prima ediție de Festival și a doua de Salon BD.
Proiectul festivalului este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov, finanțat din bugetul municipiului Brașov și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Salonul ,,România 100 de benzi desenate” Brașov, prima ediție, cea din 2018, a fost nominalizat la Premiile AFCN, categoria ,,Proiecte dedicate Centenarului”, și a fost declarat Proiectul Cultural al Anului 2018 în Brașov.