Asia Fest continuă și astăzi în centrul Brașovului

Articol de Adina Milea, 03 August 2025, 14:34
Cel mai mare festival dedicat gastronomiei asiatice din sud-estul Europei a atras turiști din toate colțurile țării și din străinătate.
Printre preparatele cele mai căutate se numără cele indiene.
La una dintre tarabe l-am întâlnit pe Kashif, care a adus sub Tâmpa, o parte din bucătăria sa de acasă, oferind vizitatorilor o adevărată călătorie culinară prin aromele autentice ale Indiei și Pakistanului:
Kashif: Avem orez tikka cu pui, ceapă bhaji, sos samosa pe care îl punem pe cartofi. Sunt feluri cu specific indian în care folosim sosul samosa, pentru pui sau cartofi. De asemenea avem și dulciuri indiene, cum ar fi micile gogoși "jamun", jeleuri și kalakand. În mare, avem toate aromele autentice din India și Pakistan.
Reporter: Ce au comandat oamenii cel mai mult?
Kashif: Cel mai mult s-a comandat puiul cu diferite sosuri, in special cu sos samosa...
Reporter: Cum vi se pare atmofersa, cum vi se par oamenii, la Brașov?
Kashif: Este extraordinar. Oamenii sunt încântați să încerce divere arome și evident suntem limitați în ce arome putem oferi, dar ne bucurăm să o facem.
Reporter: Vă simțiți ca în ASIA?
Kashif: Da, mă simt... ACASĂ!
CITEȘTE ȘI: Tenis: Începe Braşov Open