FOTO Școala de vară pentru talente, media și inginerie, la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”
„Meșotă” rămâne deschis și săptămâna viitoare, căci începe Școala de vară Științele vieții, axată pe studiul aprofundat al disciplinelor exacte.
Articol de Adina Chirvasă, 25 Iulie 2025, 11:31
Anul școlar s-a încheiat, dar câțiva elevi ai Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” continuă să vină la școală.
În această săptămână și-au exersat talentul și aptitudinile tehnice în prima ediție a Școlii de vară pentru talente, media și inginerie. Școala de vară este o continuare a cursului de media, inițiat de un fost meșotist, Ciprian Pulbere, care le-a adus din nou elevilor tot ce le trebuie pentru a-și exersa talentul: tobe, chitară, microfoane.
"Am văzut nevoie, am văzut că există talente și ne-am gândit să facem ceva mai mult, să ducem la alt nivel această dezvoltare. Recunoaștem că elevii care sunt de top și noi avem mulți olimpici, învață mult, se pregătesc și în cursul anului este foarte densă viața lor. Și atunci am gândit ca în vacanță să facem și o parte care să atingă sufletul, să îi ajut să fie mai creativi și mai ales să-și descopere talentele pe care le au. Și eu o să vă spun că am găsit multe talente. Copii care au făcut Școala Populară de Arte ani de zile. Au cântat la pian, chitară, percuție, au voce și să știți că sunt talente deosebite", a declarat Ciprian Pulbere.
Pentru elevi – olimpici, de altfel la discipline exacte în majoritate – această săptămâna a însemnat și exersarea laturii lor artistice. Unii dintre ei sunt, de altfel, și cursanți ai Școlii Populare de Arte. De exdemplu, Teodora Bălos, olimpică la matematică, fizică, engleză și lingvistică, face de trei ani și pian la Școala Populară de Arte.
"Melodia pe care am cântat-o acum a fost <House of the Rising Sun>. Deși este o melodie puțin mai calmă, noi avem și repertoriu de rock mai puternic, dar chiar am învățat mai mult să lucrez în echipă, pentru că să cânți într-o trupă înseamnă să îi asculți pe ceilalți, să încerci să vezi în ce direcție merge melodia și e foarte interesant. Și chiar mă bucur că am vorbit cu mai multe persoane pe care le știam din privire, dar nu eram prieteni și e foarte amuzant să venim la școală și vara", ne-a spus Teodora.
Matei Armanu, proaspăt admis în clasa a IX-a, dar care a terminat gimnaziul tot la Meșotă, își exersează la fel de bine și talentul oratoric.
"Sunt așa copii faini, frumoși și mai ales deștepți, cum să nu vin într-un asemenea colectiv în care găsim vechi și noi meșotiști, pentru că avem și doi copii care au intrat anul acesta în clasa a IX-a, deodată cu mine și vor deja să facă parte din proiectul CIM Media. În rest, avem colegele mele foarte deștepte, foarte inteligente și mai ales talentate. O avem pe Sara Dobrică la chitară bas, pe Miruna Manole la chitarã clasică, pe Teo Bălos la pian. Ce să mai vrei? O adevărată trupă. Mă simt ca în filmul ăla mai vechiuț oleacă cu școala de rock", susține Matei.
Miruna Manole ne-a spus:
Robert Torok a precizat:
Radu și Alex ne-au declarat: