Păreri împărțite după proba scrisă a examenului de Titularizare
Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o şcoală.

Articol de Adina Chirvasă, 15 Iulie 2025, 14:35
Păreri împărțite după proba scrisă a examenului de ocupare a posturilor sau catedrelor vacante din învățământul universitar sau Titularizare, așa cum este cunoscut.
Proba a durat patru ore, iar în județul Brașov au fost peste 1300 de candidați înscriși la concurs, împărțiți în patru centre de examen în oraș.
Unii candidați sunt mai degrabă nemulțumiți de faptul că li se cer lucruri în neconcordanță cu ceea ce practică zi de zi.
De exemplu, educatoarele trebuie să știe opere literare cu miză filosofică. Pe lângă partea de metodică:
Primele rezultate vor fi afişate în 22 iulie, iar cele finale, după rezolvarea eventualelor contestaţii, în 30 iulie.
Potrivit datelor disponibile pe titularizare.edu.ro, în Braşov, la concurs sunt scoase 333 de posturi complete cu angajare pe perioadă nedeterminată, iar alte 90 sunt incomplete.
De asemenea, mai sunt peste 600 posturi complete cu angajare pe perioadă determinată, iar alte aproape 1400 sunt incomplete. Posturile incomplete, că sunt pe perioadă determinată sau nedeterminată, pot fi combinate pentru a forma catedre întregi.
Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o şcoală.
Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât şi la inspecţia la clasă în profilul postului. Şi să existe catedră vacantă.
Dacă nu există post, candidatul e nevoit să susțină examenul din nou, indiferent că a luat 7 sau 10.
Pentru a deveni suplinitor – deci angajare pe perioadă determinată – candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţie.