ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Prețurile la agentul termic, neschimbate

Publicat: miercuri, 8 Ianuarie 2020 , ora 13.49
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Prețul gigacaloriei pentru consumatorii casnici rămâne în 2020 același ca în urmă cu un an, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Brașov. Astfel, costurile cu încălzirea pentru un apartament sau garsonieră vor fi similare cu cele din primele luni ale anului 2019, însă acestea depind de temperaturile de afară.

Anul trecut s-au făcut câteva investiții importante în acest domeniu iar acestea vor fi și mai semnificative în 2020. Efectul nu va fi resimțit de simpli cetățeni, deoarece gigacaloria este, oricum, subvenționată de municipalitate, însă societatea care distribuie agentul termic își va reduce costurile. 

Directorul Serviciului Public Local de TermoficareMircea Marin, spune că, pentru calitatea aerului din oraș, ar fi mult mai benefic ca un procent cât mai mare de consumatori să fie branșați la sistemul centralizat. Deocamdată, societatea are ca strategie atragerea consumatorilor non-casnici și abia când sistemul centralizat se va dovedi din nou eficient se așteaptă la o revenire masivă a apartamentelor la acest sistem.

Sorin Țârcă