ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Sfaturi pentru pietoni pe timp de iarnă

Publicat: joi, 16 Ianuarie 2020 , ora 15.36
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Cea mai vulnerabilă categorie de participanți la trafic o reprezintă pietonii. Polițiștii brașoveni le oferă acestora mai multe sfaturi pentru a fi în siguranță atunci când traversează strada sau se deplasează în paralel cu autovehiculele:

În condiții de vizibilitate scăzută și pe timpul nopții, purtați accesorii reflectorizante pentru a fi vizibili.

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizărilor rutiere (indicatoare, semafoare sau macaje) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.

Sorin Țârcă