ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Ce se întâmplă cu excedentul bugetar al județului Brașov?

Publicat: vineri, 17 Ianuarie 2020 , ora 17.23
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Întruniți în ședință extraordinară, consilierii județeni din Brașov au aprobat astăzi utilizarea a peste 200 de milioane de lei din excedentului bugetului județean, după încheierea exercițiului financiar al anului 2019.

Astfel, cea mai mare sumă va fi folosită la investiții pentru dezvoltare, inclusiv pentru Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Potrivit hotărârii adoptate de consilierii județene, peste 11 milioane de lei vor fi direcționați către acest obiectiv de investiții.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a precizat: "În mare parte, banii vor fi direcționați către aeroportul de la Brașov. Avem în implementare 250 de milioane de lei, o parte de la Guvernul României, o parte dintr-un credit pe care Consiliul Județean Brașov l-a angajat încă din anul 2018, iar cealaltă parte va fi alocată din excendul bugetar al județului. Totul pentru a duce la bun sfârșit acest proiect extrem de important și așteptat de brașoveni".

Președintele Consiliului Județean a declarat că aeroportul va fi gata în proporție de 90% până la sfârșitul acestui an, având în vedere că multe lucrări au fost demarate anul trecut și ar fi aproape de finalizare.

De asemenea, circa 1,7 milioane de lei din acest excedent sunt destinați pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse în lunile iunie și iulie 2018.

Camelia Vlad