ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Echipamente medicale unice în județul Brașov, la Spitalul Municipal din Săcele

Publicat: luni, 20 Ianuarie 2020 , ora 10.26
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Spitalul Municipal din Săcele a achiziționat, la finalul anului trecut, echipamente medicale unice în județul Brașov, pentru sectoarele Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie, Anestezie-Terapie intensivă și Anatomie Patologică. 

Astfel, în Compartimentul de Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie, a fost făcut un upgrade al liniei de endoscopie existente, prin achiziția unui videocolonoscop, a unui videogastroscop și a unei mese de dezinfecție pentru acestea.

În Compartimentul de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) unde sunt internați pacienți cărora în cazul endoscopiei li s-a făcut anestezie, s-au achiziționat două aparate de ventilație pentru menținerea funcțiilor vitale. Cele două echipamente deservesc paturile de ATI aprobate în structura organizatorică a spitalului.

La Serviciul de Anatomie Patologică au fost achiziționate un banc de pus în lucru cu aspirație pentru histologie, util în cazul prelevării eșantioanelor tisulare și biopsiilor de analizat, un procesator automat de țesuturi, o stație de includere la parafină, un colorator automat de lame histologice și un imunosteiner automat.

Fondurile, adică cinci milioane de lei, au fost alocate de Guvern, la finalul anului trecut.

Reprezentanții unității din Săcele susțin, într-un comunicat de presă, că în spitalele publice din județul Brașov, precum și în cele învecinate, nu există echipamente de imunohistochimie automată. Aceasta metodă de diagnostic este efectuată manual si are costuri foarte ridicate. De cele mai multe ori, pacienții sunt nevoiți să apeleze la servicii de medicină privată contra-cost, în centre medicale din București, Cluj-Napoca sau Târgu Mureș. 

Saviana Russu