ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Brașovul are deja în implementare 15 măsuri din cele 20 ale Planului pentru un aer mai curat

Publicat: marți, 21 Ianuarie 2020 , ora 17.27
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Brașovul își face treaba pentru a reduce poluarea, ba chiar are în implementare 15 măsuri de reducere a poluării aerului, din 20. Este ceea ce au susținut reprezentanții Primăriei municipiului Brașov, la întâlnirea cu ministrul Mediului, pe tema poluării, întâlnire la care au participat Brașovul, Iașiul și Bucureștiul.

Însă nu doar cele trei orașe au probleme cu poluare. Sunt și altele, însă acelea nu își monitorizează situația, atrage atenția primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

"Am vrut să fim corecți, am intrat într-un proiect de monitorizare acum câțiva ani. În celelalte orașe din România, de talia Brașovului, nu se face asa ceva . Noi avem un proiect, avem un program pe care îl derulăm, avem un plan de măsuri pe care l-am stabilit. 15 din aceste măsuri sunt în derulare. Alte orașe nu au nimic făcut. Nu trebuie să mergem decât în drum spre București, să intrăm prin Ploiești, de exmplu și o să simțim foarte clar acest lucru. Dar nu se vorbește despre acest lucru, ca și cum noi suntem mai rău decât Ploiești, Baia Mare, Craiova, Timișoara, Constanța sau Cluj.", a precizat George Scripcaru.

Practic, Municipiul Brașov are un Plan de îmbunătățire a Calității Aerului, aprobat încă din 2018, plan care are 20 de măsuri, dintre care 14 vizează surse mobile de poluare, cum este cazul traficului rutier, iar restul sunt pe surse staționare, respectiv centrale de apartament sau agenți economici.

Toate măsurile trebuie duse la sfârșit până în 2022.

Autoritățile locale din Brașov susțin că stau foarte bine în ceea ce privește aplicarea măsurilor privind traficul rutier și transportul în comun, pe acest ultim punct fiind deja cumpărate autobuze mai puțin poluante și mai există contracte pentru achiziția altor autobuze electrice. D

e asemenea, municipalitatea are în derulare un program de amenajare a 72 de stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

Pe de altă parte, Brașovul va trebui, în perioada următoare să realizeze un studiu privind impactul poluării asupra populației.

La București, ministrul Mediului a anunțat deja că vor fi achiziționate laboratoare mobile pentru monitorizarea calității aerului, pentru Brașov și Iași. Acestea le vor dubla, practic, pe cele pe care și municipalitatea vrea să le achiziționeze pentru municipiu și zona metropolitană.

Achizițiile vor fi prevăzute în bugetul local din acest an.

Adina Chirvasă