ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cabinet medical pe roți la Spitalul TBC din Brașov!

Publicat: miercuri, 22 Ianuarie 2020 , ora 13.16

Un cabinet medical pe roți. Practic, o Unitate Medicală Mobilă în care este asigurată apă potabilă, ventilație și există și spații pentru materiale medicale. Cu aceasta echipe de medici și asistenți de la Spitalul de Pneumoftiziologie vor pleca, din primăvară în județ și vor oferi consultații gratuite persoanelor vulnerabile.

Unitatea Medicală Mobilă este unicat: "A fost concepută la indicațiile noastre, nu există o firmă care să producă astfel de unități medicale", ne-a spus dr. Dan Moraru, managerul spitalului.

Campaniile de prevenție ale Spitalului TBC se desfășoară încă din 2011, dar până acum erau făcute împreună cu o asociație, care avea mașina medicală. Însă, asociația a plecat, iar de acum, Spitalul va face campaniile pe cont propriu. Campaniile sunt utile în mediul rural, spune conducerea spitalului, cu atât mai mult cu cât medicii oferă consultații gratuite, fără a cere bilete de trimitere, programări și beneficiază de aceste servicii inclusiv persoane fără asigurare medicală.

Mai mult, persoane cu risc înalt de boli respiratorii și cardiace vor fi transportate gratuit în Dispensarul TB Brașov, pentru investigații suplimentare.

Unitatea Medicală Mobilă a costat 50.000 de euro, fonduri asigurate de Consiliul Județean Brașov, după cum a precizat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

În anul 2019, Spitalul TBC a beneficiat de un buget de peste 900 mii lei, din care jumătate a fost destinat dotărilor cu aparatură.

Adina Chirvasă