ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Făgăraș cetățenii propun proiecte, iar primăria le pune în aplicare

Publicat: miercuri, 22 Ianuarie 2020 , ora 18.25
Sursa foto Primăria Făgăraș
Sursa foto Primăria Făgăraș
Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu

Primăria Făgăraș lansează a doua ediție a procesului de bugetare participativă și organizează prima dezbatere publică pentru stabilirea regulamentului pe anul 2020.

Cetățenii municipiului sunt invitați să participe la întâlnire, vineri, 31 ianuarie, începând cu ora 18.00, în sala de ședințe a instituției. Până atunci, cei interesați pot depune propuneri, sugestii și amendamente referitoare la regulament. 7% din bugetul secțiunii de dezvoltare a Municipiului Făgăraș este valoarea totală alocată pentru Bugetarea participativă 2020.

6 proiecte au fost declarate câștigătoare în vara anului trecut, când suma maximă oferită se limita la 10.000 de euro. În acest fel, a fost amenajat un nou spațiu de joacă la creșa „Mămăruța”, un spațiu multifuncțional a fost realizat la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, un drum frecventat de copiii care urmează cursuri de dans a fost reabilitat, iar scările unui imobil din centrul orașului – aflate în stare de degradare de pe peste 20 de ani, au fost reconstruite.

De asemenea, pentru sfârșitul lunii februarie, este programată lansarea aplicației destinată făgărășenilor și turiștilor. Aceasta va funcționa ca un ghid digital local și va fi disponibilă pentru smartphone și tablete electronice.

Procesul de Bugetare participativă urmărește îmbunătățirea calității vieții prin implicarea cetățenilor, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc. 

Camelia Vlad