ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consilierii locali PSD vor taxa „Oxigen” și la Brașov

Publicat: miercuri, 5 Februarie 2020 , ora 11.21
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Aleșii locali PSD vor să introducă, în municipiul Brașov o taxă pe poluare, similară cu taxa Oxigen din București. Social democrații pregătesc, în acest sens, un proiect de hotărâre de Consiliu Local.

"Mi-aș dori ca la capitolul de mediu să avem niște proiecte clare prin care Brașovul să nu mai fie pe locul 3 la poluare în țară, să avem niște proiecte prin care să se reducă poluarea în municipiul Brașov. Eu ca și consilier și împreună cu consilierii mei locali, am propus un proiect cu privire la acea taxă de oxigen. O să facem un proiect cu privire la acest lucru. Vom vedea dacă vom avea susținere în Consiliul Local dar mi-aș dori ca să se realizeze aceste investiții.", a declarat Lucian Pătrașcu, președintele organizației municipale a PSD și liderul consilierilor locali social democrați.

Dacă va fi aprobată de Consiliul Local, noua hotărâre va interzice autovehiculelor din categoriile non euro /până la euro 3 să mai intre în centrul orașului, autovehiculelor euro patru și euro cinci li se vor percepe taxe diferite pentru a avea acces în centru, iar scutite de taxă vor fi doar autovehiculele din categoriile euro 6, hibride și electrice.

Nucu Jalea