ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Două noi ratracuri pentru Poiana Brașov

Publicat: miercuri, 5 Februarie 2020 , ora 16.29
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Două noi ratracuri au fost cumpărate, pentru pârtiile din Poiana Brașov. Utilajele se adaugă celor 4 astfel de mașini speciale care există deja.

Unul dintre ratracuri a ajuns la baza pârtiei, cel de-al doilea urmează să fie livrat până vineri.

"În primul rând vreau să vă spun că Poiana Brașov este domeniul schiabil cu cea mai bună dotare la ora actuală din România. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinim este să avem suficientă zăpadă. La ora actuală s-a produs zăpadă artificială în Poiana Brașov. Apa din lac care s-a transformat în zăpadă artificială a fost undeva la 130.000 de metri cubi. Iată că ne ajută și condițiile meteo și a venit a doua ninsoare din această iarnă.", a declarat Dorin Drăgoi, șef serviciu întreținere pârtii Poiana Brașov.

Utilajele au fost cumpărate de municipalitate, care a plătit aproape 1 milion de euro pentru ele. "Cu asta ne-am rezolvat o mare problemă ca și dotare la ce există astăzi în Poiana Brașov. Sigur că mai avem și alte planuri în perspectivă la nivel de investiții pe care le vom derula începând cu anul acesta și să sperăm că o să extindem ceea ce avem astăzi și la nivel de dotări și logistică și echipament pentru ceea ce înseamnă domeniul schiabil în Poiana Brașov.", a precizat George Scripcaru, Primarul municipiului Brașov.

Pe lângă 6 ratracuri, pentru amenajarea pârtiilor sunt utilizate 120 de lăncii și aproape 30 de tunuri de zăpadă.

Adina Chirvasă