ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Lentilele de contact, alternativă practică pentru ochelarii de vedere, în sezonul rece

Publicat: miercuri, 5 Februarie 2020 , ora 17.46
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Lentilele de contact, mai utile în sezonul rece, decât ochelarii de vedere. Cel puțin așa spun specialiștii care le recomandă brașovenilor care au probleme cu vederea să aleagă această variantă ajutătoare.

Fie că este vorba de mersul prin frig, cu vederea încețoșată, fie că ne referim la practicarea sporturilor de iarnă, lentilele sunt o alternativă practică pentru ochelari.

Despre beneficiile lentilelor de contact ne-a vorbit optometristul, Alexandra Petcu: "Sunt foarte confortabile, sunt foarte estetice, nu modifică absolut deloc fizionomia. Nu trebuie să luăm în calcul că se ingreunează rama, că ne deranjează, că nu se potriveste cu ținuta. Totodată, lentilele de contact nu se aburesc, nu limitează campul vizual."

Cei care folosesc lentile de contact trebuie să acorde o atenție sporită igienei și a modului de utilizare a acestora. De asemenea, este obligatoriu să respectăm termenul lor de înlocuire . Din momentul în care lentilele au fost desigilate și au luat primul contact cu aerul, proprietățile materialului din care sunt fabricate încep să scadă.

"Lentilele de contact sunt de mai multe tipuri. Sunt de unică folosință, sunt de două săptămâni, de o lună sau de un an. Fiecare pacient care își dorește să devină purtător de lentile de contact sau să încerce și varianta de lentilă de contact, nu trebuie să plece din cabinet fără să nu fie școlarizat, informat.", a adăugat Alexandra Petcu.

În Brașov se va derula și o campanie de informare asupra beneficiilor utilizării lentilelor de contact, iarna. Brașovenii vor primi și testa lentile de contact, gratuit. Campania va avea loc în zilele de 15-16 februarie, în incinta unui cabinet oftalmologic situat pe strada Zizinului.

Adina Milea