ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cei mai mici brașoveni au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului

Publicat: miercuri, 5 Februarie 2020 , ora 18.12
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Ziua internațională a cititului a fost marcată la Brașov de biblitoteci și școli prin acțiuni de lectură organizate pentru copii, în primul rând.

La Biblioteca Județeană – Centrul de excelență pentru copii și tineret, unde se citește zilnic, astăzi se citesc povești pentru copii cu o tematică specială: Salvăm planeta. Este un proiect demarat cu mulți ani în urmă de Asociația Citim Împreună România.

Sunt citite povești apreciate, cu mesaje bine orientate pentru salvarea planetei Pământ, precum „Este și treaba mea”, de Mihaela Coșescu, sau „Copacul Poveștilor”, de Bucur Milescu, dedicate copiilor, dar și adulților. 

Lecturile au început la primele ore ale zilei și vor continua până spre seară, atâta timp cât există public interesat, potrivit bibliotecarei Melania Luana Butnariu.

Noi am asistat la o lecție de lectură susținută în fața elevilor clasei a III-a D de la Școala Gimnazială nr. 2 Diaconu Coresi din Brașov, care au ascultat poveștile cu real interes. Ei au fost coordonați de prof. Mariana Lazăr și de ing. silvic Alina Curtu, de la Direcția Silvică Romsilva Brașov.

Camelia Vlad