ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Schimbări pentru următorul exercițiu financiar european

Publicat: vineri, 7 Februarie 2020 , ora 17.02
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Accesarea fondurilor europene în următorul exercițiu financiar bugetar, va conduce la descentralizare. Asta pentru că, în următorul exercițiu bugetar european 2021-2027, pentru Programul Operațional Regional, vor fi opt Autorități de Management, și nu doar una singură, cum este acum. Este una dintre modificările aduse de Ordonanțele de Urgență adoptate, recent, de Guvern. Secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Mihail Veștea (foto centru).

"Un lucru foarte bun pe care, de fapt, de mult timp autoritățile locale și agențiile de dezvoltare regională îl solicitau pentru ca să aducă mai aproape de beneficiari toate programele de dezvoltare regională", a precizat Mihail Veștea, secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

O altă noutate este faptul că autoritățile vor beneficia de fonduri europene, pentru realizarea documentației pentru proiectele pe care vor să le depună spre finanțare europeană, în următorii ani. Din nou, Mihail Veștea.

"Tot pe fonduri europene se constituie un program și plata va fi din fonduri europene pentru studiile de fezabilitate. Acuma se lucrează la mecanism, adică banii ar putea să ajungă la agențiile de dezvoltare regională, adică la organismul intermediar, care vor finanța autoritățile locale pentru a-și face studiile de fezabilitate și proiectele tehnice.", a adăugat Mihail Veștea.

Prin a treia ordonanță adoptată încep demersurile pentru alocarea a 500 de milioane de euro, tot pe fonduri europene, pentru introducerea gazului metan, pentru localitățile din țară care nu au acum rețele de distribuție de gaz metan.

Adina Chirvasă