ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

USR și PLUS se îndreaptă către fuziune

Publicat: luni, 10 Februarie 2020 , ora 12.40
Sursa foto Facebook - Allen Coliban
Sursa foto Facebook - Allen Coliban

USR și PLUS se îndreaptă către fuziune, au anunțat reprezentanții celor două formațiuni care au activat la ultimele două scrutinuri sub forma Alianței USR PLUS.

Comitetul Politic al USR și Consiliul Național al PLUS s-au întrunit sâmbătă, în ședințe separate, pentru a lua o decizie în ceea ce privește organizarea unui congres de fuziune.

"Este pasul absolut normal, demararea procesului de fuziune. Evident că procesul în sine va necesita ceva timp, pentru că trebuie armonizate două structuri la nivel național, două statute, două organizații cu membri, cu orgolii, cu poziții, dar este o declarație foarte importantă, aceea că mergem împreună nu doar în alegeri, ci mergem împreună spre un viitor comun.", a declarat Senatorul Allen Coliban, președintele USR Brașov, pentru Radio România Brașov FM.

Senatorul USR a precizat că, până se va realiza fuziunea, cele două formațiuni politice vor avea liste comune de candidați la următoarele alegeri locale și parlamentare. În aceste condiții, încă nu s-a stabilit dacă PLUS își dorește la rândul său candidat propriu pentru Primăria Brașov.

Amintim că USR a luat o decizie internă de a-l susține chiar pe Allen Coliban pentru cea mai înaltă poziție administrativă a orașului.

Camelia Vlad