ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Câștiguri mici anul acesta pentru administratorii centrelor de închiriere a echipamentelor de schi

Publicat: luni, 10 Februarie 2020 , ora 13.57
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Administratorii centrelor de închiriere a echipamentelor de schi se plâng de faptul că afacerile le merg prost, anul acesta. Lipsa zăpezii le-a micșorat foarte mult profitul, astfel că trebuie să vină, în permanență cu noi idei de atragere a turiștilor, astfel încât afacerea să supraviețuiască.

“A nins o singură dată, în decembrie (vorbim de zăpada naturală) și acum, a doua oară. Este un an mult mai slab decât anul trecut. Trebuie să compensăm. Turistul trebuie să simtă că punem la dispoziție tot ce are nevoie. Încercăm, de la an la an, să fie mai bine.”, a declarat Cristina Frențiu, administratorul unui centru de închiriere echipamente sportive din Predeal.

La rândul lor, administratorii centrelor de închiriere din Azuga spun că afacerea nu este rentabilă pentru că turiști sunt doar în weekend, nu și în timpul săptămânii. Pentru a suplimenta veniturile, întreprinzatorii de aici și-au deschis școli de schi.

“Lumea vine doar în weekend. În weekend este plin, iar în timpul săptămânii cad și încasările. E păcat, pentru că se muncește enorm la înzăpezirea pârtiilor, se consumă o sumă de bani. Ca și costuri avem între 35 echipamentul de copil, la 50 de lei snowboard-ul. La lecțiile de schi este 120 de lei ora, cu monitor individual.”, a precizat Andrei Pintenaru, administratorul unui centru de închiriere echipamente schi din Azuga.

Prețul unei perechi de schiuri poate depăși 1000 de euro. Din cauza costurilor mari, sau poate din comoditate, o parte dintre turiști preferă să închirieze echipament pentru sporturile de iarnă direct de la întreprinzătorii aflați la baza pârtiilor.

Contra unei sume, de cele mai multe ori negociabile, turiștii se pot bucura de zăpadă fără să-și mai care dupa ei echipamentul sau să mai dea bani pe el. Acesta este singurul câștig pentru cei care au afaceri în zona pârtiilor, pe timp de iarnă. Profitul lor la final de sezon este aproape de jumătate față de suma investită.

Adina Milea