ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

240 de clase pregătitoare, în următorul an școlar

Publicat: luni, 10 Februarie 2020 , ora 15.26
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Pentru următorul an școlar, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a proiectat aproximativ 240 de clase pregătitoare, cu 8 mai multe față de anii anteriori. Au rămas, în schimb, neschimbate, clasele proiectate pentru următoarele niveluri.

Astfel, în anul școlar ce începe din toamnă, vor fi 111 clase de a IX-a, dar și 67 de clase de învățământ profesional, dintre care jumătate sunt pentru învățământ dual.

"Învățământul dual are o pondere de 35,5 clase din cele 67. În continuare pot sa afirm că am onorat absolut toate solicitările agenților economici pentru diferite calificări și specializări. Acum sperăm ca aceste locuri să se și ocupe de către copiii absolvenți ai claselor a 8-a. Nu este suficient să proiectezi numărul de clase, ci să își dorească și copiii să ajungă la învățământul profesional dual.", a declarat Ariana Bucur, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

La grădiniță sunt proiectate 680 de grupe, în tot județul, iar în ceea ce privește învățământul postliceal, vor fi 17 clase, în județ, iar alte 13 clase vor fi pentru învățământ seral.

Planul de școlarizare mai trebuie să fie aprobat de Ministerul Educației și de Guvern. După aprobare sunt comunicate cifrele de școlarizare, respectiv numărul de clase pentru fiecare județ, a adăugat Ariana Bucur.

Conform normativelor, o clasă de învățământ primar are o formație de 25 de copii, în timp de clasa de liceu - 28 de elevi. Reprezentanții Inspectoratului dau asigurări că toți copiii vor avea loc asigurat în clase, în următorul an școlar.

Adina Chirvasă