ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Este în plină desfășurare vaccinarea gratuită a fetelor între 11 și 14 ani împotriva cancerului de col uterin

Publicat: marți, 18 Februarie 2020 , ora 15.59
Sursa foto radiocluj.ro
Sursa foto radiocluj.ro

În România este în plină desfășurare vaccinarea gratuită a fetelor între 11 și 14 ani împotriva cancerului de col uterin.

Anual, în țara noastră, peste 3.000 de românce sunt diagnosticate cu această boală, iar jumătate din cazuri ajung la deces.

Programul de imunizare contra papilomavirusului care cauzează cancerul de col uterin se pregătește de mai mulți ani.

În ianuarie a început vaccinarea fetelor cu vârste între 11 și 14 ani ai căror părinți și-au dat acordul acum trei sau doi ani. O doză costă peste 500 de lei, până la 14 ani se administrează două, iar după această vârstă e nevoie de trei.

În timp ce părinții români încă stau pe gânduri, în alte țări se vaccinează și băieții, pentru că pot fi purtători ai virusului.

În România a mai fost o campanie de imunizare acum 11 ani.

"Vorbim despre o vaccinare împotriva unei boli care duce, de cele mai multe ori la deces. Părinții au un rol foarte important pentru că au rol de decizie în cazul copiilor lor și atunci ar fi foarte important să ia această decizie, să nu asculte toate părerile antivacciniștilor și toate articolele care nu sunt documentate sau justificate științific, de pe internet, și să se adreseze medicilor de familie.", a declarat dr. Ana Șestacova.

În funcție de cereri și de derularea campaniei, numărul dozelor ar putea ajunge până la 2 milioane, în următorii 4 ani.

Radio România Brașov FM