ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Arondarea străzilor la școlile din Brașov este publicată

Publicat: joi, 27 Februarie 2020 , ora 11.11
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Arondarea străzilor la școlile din Brașov este publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brașov - isjbrasov.ro.

Lista este utilă părinților care au copii în vârstă de 6 ani și pe care trebuie să îi înscrie în clasele pregătitoare.

Înscrierea la școală va începe din 4 martie, aceasta fiind prima etapă.

"În prima etapă o condiție ca să se înscrie la o anumită școală este să aibă domiciliul în circumscripția unde este unitatea școlară la care dorește să se înscrie. Pentru înscriere există fișa de înscriere care se poate face online sau la unitatea școlară respectivă și aceasta trebuie validată.", a precizat Eugenia Crețoi, inspector școlar - învățământ primar.

Tot pe site-ul Inspectoratului, părinții pot găsi și numărul de clase pe fiecare școală în parte, precum și locurile solicitate.

Cele mai multe locuri pentru următorul an școlar - 250, în 7 clase pregătitoare, le-a cerut Școala Gimnazială nr 5, din Săcele, însă multe locuri solicitate sunt și la școlile foarte căutate din municipiul Brașov, precum Școala 2, "Diaconu Coresi", Școala 27 "Anatol Ghermanschi" sau Școala 30 - toate acestea cerând 100 de locuri.

Tot 100 de locuri a vrut și Colegiul Johannes Honterus, pentru clasa pregătitoare.

În clasa pregătitoare vor fi înscriși toți copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2020.

Pentru copiii care împlinesc 6 ani după data de 1 septembrie, înscrierea lor se va face doar după evaluarea psihosomatică.

Ministerul Educației a cerut, ca, din acest an, constituirea claselor fie făcută fie în ordinea alfabetică a elevilor, fie prin tragerea la sorți a învățătoarelor.

Radio România Brașov FM