ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Seniorii din zona Metropolitană cer sprijinul Ministerului Sănătății

Publicat: joi, 19 Martie 2020 , ora 15.38
foto: captura înregistrare video
foto: captura înregistrare video

Corpul Seniorilor Voluntari din Regiunea Metropolitan și bisericile creștine (Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică și Biserica Greco-Catolică) au înființat la Brașov o structură asociativă voluntară, organizată legal, pentru ajutorarea persoanelor vârstnice aflate în dificultate, în perioada de criză creată de coronavirus.

Aceștia vor să formeze un grup de suport pentru brașovenii aflați în dificultate din cauza vârstei înaintate sau a sănătății precare. Fiecare entitate va avea sarcina de a identifica persoanele aflate în situații de risc și nevoile acestora, astfel încât să poată fi ajutați, inclusiv cu ajutorul psihologilor voluntari. În evidențele stării civile de la Brașov se regăsesc peste 120.00 de seniori.

Inițiatorii solicită administraților publice locale din județ să îi sprijine în acest proiect, iar din partea Ministerului Sănătății au pretenția să li se pună la dispoziție, cu celeritate, măști, halate de protecție, dezinfectanți și tot ce este necesar ca aceste grupuri de risc precum vârstnicii, să fie în afara oricărui pericol în vreme de criză provocată de coronavirus.
Radio România Brașov FM