ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

VIDEO. Consiliul Județean Brașov a suplimentat bugetele spitalelor din județ

Publicat: joi, 19 Martie 2020 , ora 17.19

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a vorbit, din autoizolarea de la domiciliu, despre situația actuală din spitalele brașovene, în condițiile epidemiei de coronavirus.

După ce a prezentat investițiile făcute în Sănătate în timpul mandatului său, Adrian Veștea a ținut să precizeze că, în acest moment, există 12,3 milioane de lei la dispoziția Spitalului de Boli Infecțioase pentru achiziția celor necesare în lupta împotriva răspândirii virusului.

Liderul județean a precizat și pentru ce pot fi utilizați banii: „Pentru achiziționarea de materiale sanitare, reactive, dezinfectanți, materiale de laborator, materiale și prestări de servicii cu caracter functional”.

Veștea spune că, lunar, sumele suplimentare acordate angajaților spitalelor aflați în prima linie, vor fi dublate în următoarele trei luni. În plus, Veștea spune că, la nevoie, vor fi amenajate paturi pentru tratarea celor bolnavi de COVID-19 și în celelalte 5 spitale din Brașov. Conducerea Județului a găsit o soluție și pentru cazul în care numărul bolnavilor va crește foarte mult. La nevoie, a menționat Adrian veștea, Spitalul Clinic de Pshiatrie și Neurologie pune la dispoziție 141 paturi. Acolo s-a decis externarea pacienților și închiderea secției pentru igienizare.

Adrian Veștea a mai precizat că trebuie făcut totul pentru ca Spitalul Clinic Județean de Urgență să rămână în afara epidemiei, pentru ca toate celelalte intervenții să se poată desfășura aici.

Pentru detalii urmăriți videoconferința susținută în această după-amiază. 

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Adrian Veștea
Radio România Brașov FM