Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

83 de brașoveni sunt în carantină și 904 autoizolați

Publicat: vineri, 20 Martie 2020 , ora 14.47

În acest moment, în județul Brașov, 83 de persoane se află în carantină, iar 904 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este stabilă, ne informează purtătorul de cuvânt al Direcției de sănătate publică Brașov, Anca Batiu.

La nivel național, 4.044 de persoane se află în carantină, iar 45.432 se află în izolare la domiciliu. Tot la nivel național, 308 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID-19.

Conform dispozițiilor Ministerului Sănătății, spitalele clinice județene de urgență trebuie să pună la dispoziție paturi la Terapie intensivă pentru bolnavii cu coronavirus, în procentaj de 10% din numărul total de paturi ATI aflate în structura organizatorică.

Ca urmare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, care dispune de 20 de paturi pe această secție, a pus la dispoziție 2 paturi ATI echipate complet pentru COVID-19. Acestora li se adaugă 2 paturi echipate, aflate la Spitalul Municipal Făgăraș, tot pentru cazuri de COVID-19.

La Spitalul de Boli Infecțioase Brașov se vor activa 8 paturi ATI pentru cazuri de COVID-19, necesarul pentru echiparea acestora fiind transmis Ministerului Sănătății, a mai spus reprezentantul DSP Brașov.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov s-a început amenajarea cu 10 paturi pentru terapie intensivă, într-unul dintre pavilioane. Amenajarea acestor spații se face cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, echipamentele necesare urmând a fi asigurate de Ministerul Sănătății.

Camelia Vlad