ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

1029 de persoane infectate cu coronavirus, în România

Publicat: joi, 26 Martie 2020 , ora 13.58

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 1029, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 123 de noi cazuri de îmbolnăvire, informează Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate.


De asemenea, până astăzi, 17 persoane infectate cu COVID - 19 au decedat. Persoanele în cauză sufereau de boli cronice preexistente, se mai arată în comunicat.


La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă.


De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.


Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.


În cursul acestei dimineți, în România au ajuns 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.


Autoritățile recomandă cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358.

Radio România Brașov FM