ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

1500 de butoane roșii va cumpăra municipalitatea pentru seniori

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 11.16
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Dată fiind situația generată de pandemia de coronavirus, municipalitatea brașoveană va cumpăra 1500 de kituri "butonul roșu", pentru persoane vârstnice vulnerabile, a anunțat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, ca răspuns la o interpelare în ședința de plen.

Practic, un kit "Butonul Roșu" cuprinde un telefon mobil cu taste mari cu iluminare, font mare, meniu simplu - destinat seniorilor și o brățară SOS rezistentă la apă ce permite conectarea la un număr predefinit în modul difuzor, astfel încât persoana să poată vorbi direct în brățară.

Totodată, municipalitatea asigură, în această perioadă, o linie telefonică Telverde, respectiv, 0 800 420 123, care va funcționa drept Centru de consiliere și informare pentru persoanele vârstnice vulnerabile. Telverde este gestionat de Direcția de Asistență Socială.

Tot în contextual pandemiei, primarul George Scripcaru a anunțat că municipalitatea va cumpăra 6 tone de clor, cu care este asigurată dezinfecția, inclusiv a străzilor.

Adina Chirvasă