ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pacient cu coronavirus, intubat și tratat la secția ATI din Spitalul Județean Brașov

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 14.08

La Spitalul Clinic de Urgență Brașov, secția ATI, se află un pacient intubat, depistat cu coronavirus. Directorul medical al unității spitalicești, dr. Cătălin Mișarca, a precizat că pacientul se află sub tratament medical și se iau toate măsurile de precauție pentru ca personalul medical să fie protejat.

S-a ajuns la această situație deoarece la Spitalul de Boli infecțioase nu există încă secție de terapie intensivă și nici un alt centru din țară nu l-a primit. Pacientul este tratat la spitalul județean Brașov, chiar dacă această unitate nu este cuprinsă în strategia de gestionare a patologiei cu COVID 19 la Brașov, cu colaborarea interdisciplinară a medicilor de la spitalul de boli Infecțioase.

 

Cadrele medicale care l-au examinat pe acest pacient și-au luat toate măsurile de precauție, știind că este infectat cu covid 19, potrivit dr. Mișarcă. Dar, pentru mai multă precauție, s-a luat decizia ca acestea să stea în izolare 14 zile.

Camelia Vlad