ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Demisii și angajări în plină criză de coronavirus, la spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov

Publicat: marți, 31 Martie 2020 , ora 14.49

Activitatea în Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov nu este perturbată din cauza demisiilor care au început să fie înregistrate la această unitate începând de vineri. Managerul unității, dr. Nicușor Bâgiu, a declarat pentru Radio România Brașov că, de joi, s-au făcut și angajări. Acesta a precizat că, dintr-un total de 277 de asistenți medicali și 250 de infirmiere îngrijitoare, până la ora actuală și-au dat demisia, din motive personale, șapte asistente, două infirmiere și un medic psihiatru, acesta din urmă fiind doar în probe. Dar de joi au început și angajări la această unitate spitalicească. Și-au făcut deja formele de angajare 4 medici (infecționist, igienist, psihiatru și neurolog), cinci asistenți medicali, patru brancardieri și un infirmieri, un îngrijitor fiind în curs de angajare.

Având în vedere că Spitalul de Neurologie și Psihiatrie este unitate de linia a treia în strategia de combatere a epidemiei de coronavirus în Brașov, Dr. Nicușor Bîgiu a menționat că unitatea spitalicească este pregătită să primească peste 100 de pacienți cu virusul COVID 19, dacă va fi nevoie.

Potrivit strategiei pentru combatere a efectelor cauzate de coronavirus la Brașov, spital de primă linie este cel de Boli Infecțioase, apoi Spitalul de Pneumoftiziologie Stejeriș, iar al treilea, cum am menționat deja, este Spitalul Neuro.

"Activitatea în spital nu este perturbată. Suntem, totuși, un spital mare, cu sute de angajați. Mulțumim celor care și-au depus CV-ul, pentru că vor să aibă un loc de muncă în orice condiții", a încheiat managerul de la Spitalul Neuro. (atașat fișier audio)

Camelia Vlad