ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cum puteți reduce riscul infectării proprii și a celorlalți

Publicat: marți, 31 Martie 2020 , ora 15.14

Polițiștii brașoveni s-au informat pentru locuitorii judetului și transmit sfaturi cetățenilor despre cum să se ferească de contractarea noului coronavirus sau ce au de făcut în cazul în care s-au îmbolnăvit.


Astfel, brașovenii trebuie să știe că picăturile fine eliminate atunci când o persoană infectată cu coronavirus tușește sau strănută conțin particule viabile de coronavirus. Acestea pot transmite infecția dacă intră în contact cu ochii, gura sau mucoasa nazală ale altor persoane.


Conform rezultatelor unui experiment de laborator, publicate săptămâna trecută, astfel de particule fine conținând coronavirus pot transmite infecția inclusiv după 3 ore de la expulzare.


Pentru a reduce riscul infectării proprii și a celorlalți, sunt absolut necesare respectarea normelor de igienă recomandate, spălat des pe mâini, acoperirea gurii la strănut cu un șervețel, nu cu mâna și a unei distanțe de cel puțin trei pași mari față de ceilalți.


Polițiștii mai transmit că medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de coronavirus.


Nu modificați schema de tratament pe care o luați de obicei fără ca acest lucru să vă fie indicat de către medic. Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații neoficiale despre tratamente pentru noul coronavirus. Vă rugăm insistent să nu luați în considerare astfel de mesaje.


Nu cădeți pradă soluțiilor miraculoase apărute pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol. Evoluția pandemiei este atent monitorizată de comunitatea științifică internațională. Dacă aveți neclarități vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale sau să vă adresați medicului dumneavoastră.


Sorin Țârcă