ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipiul Făgăraș și Spitalul Municipal, plângere prealabilă pentru excluderea unității medicale de pe lista Covid-19

Publicat: joi, 2 Aprilie 2020 , ora 17.02
Sursa foto AGERPRES/EPA
Sursa foto AGERPRES/EPA

Municipiul Făgăraș și Spitalul Municipal au formulat o plângere prealabilă pentru excluderea unității "Dr. Aurel Tulbure" din lista spitalelor suport Covid-19, fiind solicitată revocarea în parte a dispozițiilor Ordinului ministrului Sănătății în acest sens. Potrivit președintei Consiliului de Adminsitrație a unității spitalicești din Făgăraș, în zilele următoare va fi depusă și o cerere de suspendare a acestui ordin, până la soluționarea plângerii prealabile formulate.

"Vom depune, de asemenea, la Curtea de Apel București, în zilele următoare, o cerere de suspendare a acestui ordin, până la soluționarea plângerii prealabile formulate. Dăm, astfel, posibilitatea ministrului Sănătății să revină asupra deciziei. În susținerea plângerii noastre am inclus toate argumentele prezentate atât public, cât și în Memoriul adresat, în 24.03.2020, DSP Brașov, Prefectului județului și ministrului Sănătății. În sprijinul nostru sunt și declarațiile făcute ieri în spațiul public de către toți reprezentanții autorităților județene. Suntem încrezători că mesajul nostru de ieri a fost auzit și că cererea ne va fi admisă", a spus președintele CA al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju.

Primarul Gheorghe Sucaciu precizează că Ordinul ministrului Sănătății nu este favorabil nici locuitorilor din Țara Făgărașului, nici celor din restul județului Brașov, având în vedere că nu există aparatura necesară pentru a trata persoane infectate cu Covid-19:

"Această decizie va crea, așa cum a și creat, o situație de nemulțumire și mai mult, din punctul de vedere tehnic, logistic și al tratamentului pacienților, nu poate fi pusă în aplicare. Am spus și ieri că ar trebui ca acest ordin să fie pus în aplicare de către persoane abilitate care să vină și să constate la fața locului că nu se pot face circuite la Centrul de dializă. Să vadă cu ce se confruntă spitalul din Făgăraș, că nu are aparatura necesară pentru tratarea persoanelor infectate cu acest virus."

Primarul Făgărașului a mai declarat că în zona metropolitană a Brașovului, unde trăiesc aproximativ 500.000 de persoane, există unități spitalicești atât publice cât și private, iar concentrația fiind în zona respectivă, unitățile sanitare fiind în număr foarte mare, ar trebui să respecte acel plan de a introduce spitalele gradual pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19.

Camelia Vlad