ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

1220 de teste COVID 19 la Brașov

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2020 , ora 15.14
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

1220 de teste au fost făcute, în această perioadă, pentru brașovenii suspectați de COVID 19, a anunțat, astăzi, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian  Veștea.

Potrivit acestuia, 955 de teste au fost prelucrate la Brașov, 13 la Institutul „Matei Balș”, iar 252, la Institutul Cantacuzino.

Pe de altă parte, astăzi, disponibile la Spitalul Județean de Urgență sunt 2400 de teste, iar la Spitalul de Boli Infecțioase – aproape 2700. Șeful executivului Județean speră că Brașovul își va dubla capacitatea de testare, dat fiind că Spitalul Județean a achiziționat deja un aparat Real Time PCR, ce urmează să fie montat și să prelucreze teste de săptămâna viitoare.

De asemenea, Adrian  Veștea a mai precizat că își dorește să fie achiziționat și un alt treilea aparat, care să fie dus la Maternitate. De asemenea, linia de testare donată de Universitatea Transilvania pentru Spitalul Județean, care are o capacitate mai mică de testare – ar putea fi dusă la Spitalul de Copii, dacă se va ajunge la un acord în acest sens, după cum a menționat Adrian Veștea, într-o videoconferință.

Adina Chirvasă