ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Suspiciune a unui focar de coronavirus în rândul personalului medical?!

Publicat: duminică, 5 Aprilie 2020 , ora 5.52

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ar putea veni la Brașov săptămâna viitoare, pentru a verifica situația în spitalele incluse în strategia de combatere a coronavirusului. Cel puțin așa a dat de înțeles aseară, la unele posturi de televiziune, printre care Romania TV și Antena3. Analizând situația de la Țăndărei, unde ieri a fost instituită carantină totală în localitate, oficialul din Sănătate a vorbit despre Brașov și Constanța ca fiind două potențiale focare de răspândire comunitară, inclusiv în rândul personalului medical, în spitale.

"Era un moment în care trebuia să limităm circulația persoanelor în Țăndărei, astfel ca persoanele să nu iasă și să răspândească virusul în restul județului, iar în interior să nu intre nimeni, pentru a nu amplifica acea transmitere locală. Există și alte focare, Deva, Aradul, avem zone unde avem un personal medical intens infectat, ne gândim la Brașov, ne gândim și la Constanța, sunt focare pe care le avem în atenție și pe care săptămâna viitoare le voi vizita", a declarat Nelu Tătaru, la Romania TV.

"Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație. Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință", a explicat Nelu Tătaru, în direct la Antena 3.

Potrivit ultimei raportări a Grupului de comunicare Strategică de sâmbătă, ora 13.00, la Brașov sunt 127 de persoane infectate cu coronavirus, iar din informațiile pe care le avem, 5 cadre medicale de la un serviciu de ambulanță ar fi infectate cu virusul covid 19.

Radio Romania Brasov FM