ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Inspectoratul Școlar Brașov ne invită să spunem cum vrem să fie anul școlar în curs

Publicat: joi, 9 Aprilie 2020 , ora 16.51

Inspectoratul Școlar Brașov ne invită să spunem cum vrem să fie anul școlar în curs. Mai exact, astăzi, Inspectoratul Școlar Brașov a postat, pe site-ul propriu – isjbrasov.ro, trei chestionare pentru elevi, profesori și părinți, în care îi invită să își exprime părerile cu privire la modul în care să continue anul școlar în curs.

Răspunsurile oferite în cadrul studiului sunt anonime, susțin reprezentanții instituției și sunt doar pentru uz intern. 

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ, prof. Ovidiu Tripșa, chestionarele vizează modul în care elevii, părinții și profesorii vor să fie derulate activitățile, în această perioadă, până când va fi reluată școala. Asta înseamnă inclusiv activitățile de studiu, activități extracurriculare sau activități de studiu, dat fiind că, în această perioadă, acolo unde se poate, orele de studiu sunt desfășurate în online.

Reamintim că, în urmă cu două zile, ministrul Educației, Monica Anisie, a dat câteva linii directoare privind evoluția anului școlar. Astfel, ministrul a anunțat că examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie și nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Oficialul a mai precizat că situația școlară a elevilor va fi încheiată cu minim 2 note, plus teza, acolo unde este cazul. Tezele vor cuprinde subiecte din materia studiată până în 11 martie.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor. Cursurile vor fi reluate în funcție de situația epidemiologică și de deciziile luate la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Ministrul nu a oferit o dată exactă pentru reînceperea cursurilor, singura lună menționată fiind luna iulie, estimate pentru organizarea examenelor de evaluare Națională și Bacalaureat.

Adina Chirvasă