ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Transparență în selectarea unităților de cazare și alimentație destinate carantinei, cere deputatul USR Tudor Benga

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2020 , ora 15.36
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Transparență și criterii clare pentru selectarea unităților de cazare și de alimentație publică destinate carantinei, cere deputatul USR de Brașov Tudor Benga. În acest sens, politicianul a depus un proiect de lege care ar obliga autoritățile locale la respectarea unui set de criterii după care să fie alese spațiile necesare pentru carantină:

Vrem să ne asigurăm că fondurile publice care sunt destinate acoperirii nevoilor de cazare și de hrană pentru cei carantinați să poată să creeze un mini circuit economic, fix în sectorul care este cel mai lovit, anume sectorul HORECA. Atunci vrem să existe o platformă publică, o platformă online, în care orice operator hotelier sau restaurant care dorește să furnizeze cazare sau hrană în parametri ceruți de autorități, să poa să își depună oferta public, transparent”, a spus Tudor Benga.

Tudor Benga spune că inițitiva a pornit de la faptul că mai multe administrații locale au închiriat, în mod discreționar și fără criterii clare, spații de cazare pentru carantină din industria HORECA. În plus, mai declară politicianul, fondurile pentru asigurarea carantinei pot reprezenta un stimul financiar important, care trebuie alocat pe criterii de piață și pe bază de competiție deschisă între operatorii economici.

O plaformă publică în care toți operatorii să își poată depune ofertele deschis și să se știe foarte clar și cetățenii să poată vedea, astfel încât autoritățile locale să nu aloce discreționar aceste contracte”, a adăugat Tudor Benga.

Printre criteriile de selecție din partea autorităților locale pentru locurile de cazare și masă pentru carantinați, propuse de deputatul brașovean, se numără prețurile practicate și numărul de locuri de cazare disponibile, proximitatea față de unitățile medicale sau, în cazul unităților de alimentație publică, criteriul proximității față de unitatea de cazare selectată.

Unitățile de cazare vor fi protejate de actele de vandalism comise pe perioada carantinei prin contracte de asigurare pentru care vor fi decontate din fonduri publice sumele aferente primelor de asigurare.

Camelia Vlad