ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Ministrul Lucian Bode a promis sprijn pentru aeroportul de la Brașov

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2020 , ora 16.14
Sursa foto Facebook / Consiliul Județean
Sursa foto Facebook / Consiliul Județean

Prezent astăzi în județul Brașov pentru verificarea lucrărilor la lotul de autostradă Cristian - Râșnov, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a abătut și pe șantierul Aeroportului Internațional Brașov, însoțit fiind de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

"Evident că obiectivul principal a fost autostrada Râșnov - Cristian. Am fost împreună cu domnul ministru Bode, dar am insistat foarte mult să vină și la aeroport, pentru a vedea stadiul în care ne aflăm cu lucrările la acest obiectiv. A fost încântat să afle că primul terminal care se construiește după 46 de ani, ultimul a fost construit în anul 1974, este într-o etapă foarte avansată", a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Președintele Consiliului Județean Brașov i-a prezentat ministrului planul de lucrări potrivit căruia, acestea vor fi înaintate în proporție de până la 90% până la sfârșitul anului.

La rândul său, ministrul Lucian Bode a promis sprijn pentru acest proiect de la Brașov.

"De asemenea ne-a asigurat că va face tot ceea ce îi stă în putere ca, prin instituțiile care sunt subordonate Ministerului Transporturilor, vorbim aici de Autoritatea Aeronautică și de ROMATSA, își vor da tot concursul ca acest obiectiv să prindă contur cât se poate de repede și să devină operațional", a mai spus Adrian Veștea.

Amintim că, în această perioadă, se construiește terminalul aeroportului, iar promisiunile de finalizare a întregului proiect aeroportuar ar fi peste un an, când ar trebui să decoleze primul avion de pe aeroportul din Ghimbav.

Camelia Vlad