ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Recomandări pentru Noaptea de Înviere de la Protopopiatul Brașov

Publicat: luni, 13 Aprilie 2020 , ora 16.33

În Noaptea de Înviere, ieșiți la miezul nopții și când bat cloptele aprindeți lumina candelelor și spuneți „Hristos a Înviat!”

Lumina Sfântă, de la Sfântul Mormânt va fi adusă în țară sâmbătă seara și va fi dusă credincioșilor duminică dimineața, după ora 8.00. Însă, pentru acest lucru este nevoie ca toți cei care doresc să sune preoții din parohia de care aparțin, în această săptămână, a precizat părintele protopop al Brașovului, Dănuț, Gheorghe Benga.

Părintele protopop recomandă brașovenilor care locuiesc la case să aștepte voluntarii în fața porților. În cazul celor care locuiesc la bloc, recomandarea este ca o singură persoană să preia lumina și mai apoi să o împartă vecinilor din scară. 

Lumina Sfântă va fi distribuită de aproximativ 300 de voluntari, câte 10 pentru fiecare Biserică din fiecare cartier al orașului. 

Slujba din Noaptea Învierii va fi fără enoriași, dar ea poate fi urmărită și în online, pe o platformă ce urmează a fi deschisă. Mai multe biserici vor transmite slujba și pe pagina de facebook. La miezul nopții, fiecare credincios poate aprinde candela din casa sa și poate spune „Hristos a Înviat”. 

Cât despre prescurile binecuvântate numite „Paști” acestea vor putea fi ridicate din curtea Bisericilor, în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 10.00 – 17.30.
Adina Chirvasă