ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

8 asistenți sociali au grijă și de bunicii nimănui

Publicat: marți, 14 Aprilie 2020 , ora 16.35
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

7 îngrijitori și un asistent social, angajați ai Direcției de Asistență Socială Brașov, sunt singurul sprijin pentru 24 de persoane singure pe lume, beneficiari ai serviciului de îngrijire la domiciliu. Unii nu mai au rude apropiate, alții au rude plecate și nimeni nu mai vede de ei. Nimeni afară de cei 8 angajați ai DAS. Ei sunt cei care au grijă de ei.

Printre altele, asistenții sociali le fac baie persoanele vârstnice, se ocupă de tăierea unghiilor, aplicarea de pampers și spălarea parțială în momentul când se aplică pampersul, asigurarea cumpărăturilor, asigurarea preparării hranei, asigurarea curățeniei în locuințele persoanelor vârstnice, plata facturilor, anumite informari despre modul de viață sănătos, după cum a spus coordonatorul Compartimentului de îngrijire la domiciliu din cadrul DAS, Irina Tamaș.

Irina Tamaș are peste 20 de ani de experiență în asistența persoanelor vârstnice și a îngrijit sute de oameni. Ca orice asistent social, vizitează zilnic 3-4 astfel de beneficiari, cărora le asigură serviciile fără de care nu ar putea trăi sau nu ar putea avea o viață decentă. Un serviciu cu atât mai greu, în această perioadă:

Frică, pot sa spun ca da. Și pentru mine, pentru familia mea și pentru persoanele vârstnice, pentru că suntem un risc, intrând în casele oamenilor putem să ducem și să creăm probleme unor persoane care sunt vulnerabile”, a mai spus Irina Tamaș.

Îndemnul asistenților sociali în această perioadă este același pe care vi-l recomandă autoritățile – Stați în case.

Adina Chirvasă