ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

303 persoane, în carantină și 1.128, în autoizolare, la Brașov

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2020 , ora 17.54
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

303 persoane sunt în carantină și 1.128 de persoane, în autoizolare și monitorizate la domiciliu, din cauza Covid 19, conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică. Pe de altă parte, în informarea de la ora 13.00, Brașovul avea raportat un bilanț de 270 de infectări, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Prefectura informează că polițiștii și jandarmii au făcut 802 verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 300 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 500.000 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat 28 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, în urma cărora au dat 12 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare de aproximativ 110.000 lei. Alte 155 de sancțiuni au fost date brașovenilor opriți în filtrele rutiere constituite de polițiști și jandarmi.

Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicită să se urmeze recomandarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Radio România Brașov FM