ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Controale OPC în piețe și magazine alimentare

Publicat: joi, 16 Aprilie 2020 , ora 13.45
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

În perioada 23 martie – 16 aprilie, comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru Brașov au desfășurat 1.800 de acțiuni de control, atât pentru verificarea respectării ordonanțelor militare, cât și pentru protejarea consumatorului.


Pe lângă verificările efectuate în ceea ce privește pandemia actuală, în perioada următoare am intensificat acțiunile în ceea ce privește comercializarea produselor specifice perioadei de Paște și vom fi prezenți în piețele agroalimentare și în magazinele care comercializează astfel de produse” a precizat Sorin Susanu șeful autorității regionale de control.


În urma acțiunilor de control au fost aplicate sancțiuni în valoare de 390.000 lei și au fost descoperite probleme inclusiv în ceea ce privește modul de comercializare a produselor specifice pentru protejarea consumatorilor împotriva pandemiei de coronavirus.
Pentru mai multă siguranță, Sorin Susanu are câteva recomandări în alegerea produselor de Paști:


Îi rog pe toți consumatorii să respecte prioritar prevederile ordonanțelor militare, dar să nu cumpere produse de niciun fel din locuri neautorizate, să verifice toate informațiile de pe etichete și elementele de informare. Mai mult decât atât, să încerce să se aprovizioneze cu produse alimentare în stricul necesar, pentru că există suficiente rezerve și produse în magazinele de specialitate”, a adăugat Sorin Susanu.


Așadar, aprovizionarea să se facă doar din locurile autorizate, care sunt mai sigure pentru sănătatea populației.

Camelia Vlad