ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Nemulțumiri printre cadrele medicale din Spitalul de Boli Infecțioase, din cauza sporului de periculozitate

Publicat: vineri, 17 Aprilie 2020 , ora 12.09
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Cadrele medicale din Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, unitate de linia I în tratarea pacienților cu COVID-19, sunt total nemulțumite de nivelul sporului acordat în ultima lună, de 15%, în condițiile în care colegi din alte spitale au sporturi de peste 50%, unele chiar de 85%.

"Sporul nostru de boli infecțioase este de 15%, în condițiile în care suntem încadrați la o grilă între 15-25%. Ordonatorul principal de credite, Consiliul Județean Brașov, ne-a acordat sporul la minim. Am făcut o petiție prin care am cerut încadrarea la spor de condiții deosebit de periculoase, între 55% și 85 %, pentru că acuma așa este. Măcar 55% să ni se acorde. Nu ni s-a aprobat. Am primit în plus un stimulent, de la Consiliul Județean, de 250 de lei", a explicat asistenta medicală Mirela Scoican, lider de sindicat.

Mirela Scoican a precizat că, din informațiile sale, la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde la fel sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus, cadrele medicale primesc un spor de 55% pentru condiții deosebit de periculoase. Spor mai mare au și cadrele medicale de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie, unitate de suport pentru COVID-19.

"Normal că lumea este nemulțumită, pentru că la celelalte spitale sunt sporuri mai mari. Pneumoftiziologia are 55%, Neurologia are 35%, Psihiatria, dacă au internat și acolo pacienți cu covid 19, au 50%. Noi lucrăm cu pacienții cu stări agravate sau cu stări medii și grave. La Neurologie și la Pneumologie trimitem cazurile ușoare, dar noi avem un spor de 15%. Asta este nemulțumirea personalului. În țară sunt spitale de boli infecțioase care au spor de 15%, este adevărat, dar sunt și care au de 55%, 85%, ceea ce nu este normal. Dacă se vor supăra, nu știu cine o să vină să lucreze în locul lor", a adăugat Mirela Scoican. 

Revolta cadrelor medicale de la Boli Infecțioase este doar la nivel declarativ, deocamdată, în condițiile în care nu pot face protest în perioada stării de urgență instituită din cauza pandemiei.

Camelia Vlad