ACUM:
14.00
Buletin de știri
Urmează:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se termină vacanța de primăvară și începe școala

Publicat: marți, 21 Aprilie 2020 , ora 16.39

 Mâine vor fi reluate cursurile după terminarea vacanței de primăvară, conform structurii anului școlar în acest an. Cum se vor relua în contextul epidemiei de coronavirus, ne spune inspectorul școlar general din Brașov, Ovidiu Tripșa:


„Se reiau așa cum le-am terminat, adică tot în online, tot pe cale virtuală, pe platformele deja consacrate, utilizate. Mergem pe partea de consolidare a noțiunilor predate pentru că au apărut acuma precizări în ceea ce privește programa pentru examenele naționale. Probabil colegii profesori se vor axa pe fixarea și consolidarea noțiunilor specifice”.


Pentru că sunt multe comunități sărace, unde tehnologia nu este la ea acasă, cadrele didactice trebuie să găsească soluții pentru a-i ține conectați la cursurile școlare pe toți elevii. Printre acestea, conexiunea cu părinții lor, telefonic și prin rețelele de socializare.


„Unii directori au găsit formula de a trimite materiale elevilor pe conturile de Facebook ale părinților sau chiar și prin telefon, SMS-uri sau prin ceea ce au la dispoziție părinții în zonele respective. Aici fac referire la Școala numărul 5, din Săcele. Aici am luat legătura cu doamna directoare și dânsa, cu diriginții, părinții. S-a mers pe soluția aceasta - Facebook”, a mai spus Ovidiu Tripșa.


În condițiile în care, la nivel central nu este luată în calcul varianta înghețării anului școlar, acesta ar putea fi încheiat în baza notelor obținute până la luarea stării de urgență care a dus la închiderea școlilor. Și pentru evaluările naționale la final de ciclu educațional, respectiv pentru clasele a VIII-a și a XII-a, ar trebui găsite variante alternative.


„După cum zicea Ministerul, mediile se vor încheia cu 2 note, ori eu cred că, până la 12 martie când s-au suspendat cursurile, în general elevii deja aveau două note, aveau o notă și o lucrare, deci, cumva, ar putea fi realizat planul acesta de două note, urmând a mai fi susținute doar teze, dar toate acestea în funcție de un calendar aprobat de minister. Cred că toate calendarele vor fi corelate chiar la nivel de Uniunea Europeană”, a adăugat Ovidiu Tripșa.


Alte metode de evaluare ar putea fi proiectele, referatele trimise online și solicitarea unui portofoliu de activități.

Camelia Vlad