ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Două ONG-uri au prezentat la Consiliul Județean proiectul de arhitectură pentru spitalul modular de la Brașov

Publicat: miercuri, 22 Aprilie 2020 , ora 16.53
Sursa foto Fundația HERA / Facebook
Sursa foto Fundația HERA / Facebook

Fundația HERA și Dăruiește Viața au prezentat la Consiliul Județean proiectul complet de arhitectură pentru spitalul modular de ATI de la Brașov. Spitalul va avea 28 de paturi complet echipate pentru tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă și va fi construit în curtea Spitalului Județean Brașov.


Planul inițial era de a prelua proiectul spitalului care se va construi la București la inițiativa Asociației Dăruiește Viața și a-l implementa și la Brașov, cu mici modificări. În urma consultărilor, s-a ajuns la concluzia că proiectul de la Elias nu răspundea nevoilor Bașovului, motiv pentru care a fost nevoie ca specialiștii să regândească totul de la zero. Valoarea proiectării este de 60 000 de euro, fiind pusă la dispoziția autorităților gratuit.


„Președintele Consiliului Județean a spus că pune la dispoziție fondurile și și-a asumat, în același timp, și partea de execuție și dotare. Rămânea ca Fundația HERA, împreună cu Asociația Dăruiește Viața, să regândească și să proiecteze de la 0 spitalul, adaptat cerințelor Brașovului. A durat o săptămână să găsim cea mai bună variantă și încă o săptămâna pentru ca o echipă complexă de specialiști să pună cap la cap informațiile și să vină cu un proiect de spital modular”, a spus Florența Dănilă, vicepreședinte fondator al Fundatiei HERA Brașov.

Până la realizarea spitalului modular, Brasovul are 10 paturi complet echipate pentru tratarea pacienților în stare gravă și alte 5 care au aproape toate dotările. Cu cele 28 de paturi ale spitalului modular, județul nostru ar ajunge la un număr suficient de paturi complet echipate pentru tratarea pacienților în stare gravă.


Sorin Țârcă