Arhivă : Știri din Brașov Înapoi
Două ONG-uri au prezentat la Consiliul Județean proiectul de arhitectură pentru spitalul modular de la Brașov


Fundația HERA și Dăruiește Viața au prezentat la Consiliul Județean proiectul complet de arhitectură pentru spitalul modular de ATI de la Brașov. Spitalul va avea 28 de paturi complet echipate pentru tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă și va fi construit în curtea Spitalului Județean Brașov.
Planul inițial era de a prelua proiectul spitalului care se va construi la București la inițiativa Asociației Dăruiește Viața și a-l implementa și la Brașov, cu mici modificări. În urma consultărilor, s-a ajuns la concluzia că proiectul de la Elias nu răspundea nevoilor Bașovului, motiv pentru care a fost nevoie ca specialiștii să regândească totul de la zero. Valoarea proiectării este de 60 000 de euro, fiind pusă la dispoziția autorităților gratuit.
„Președintele Consiliului
Județean
a spus că
pune la dispoziție
fondurile și și-a asumat, în același timp, și partea de execuție
și dotare. Rămânea
ca Fundația
HERA,
împreună
cu Asociația
Dăruiește Viața, să regândească
și să
proiecteze de la 0 spitalul, adaptat cerințelor
Brașovului. A
durat o săptămână
să
găsim cea mai bună
variantă
și încă o săptămâna pentru ca o echipă
complexă
de specialiști
să
pună cap la cap informațiile și să vină cu un proiect de spital
modular”, a
spus Florența Dănilă, vicepreședinte
fondator al Fundatiei HERA
Brașov.
Până la realizarea spitalului modular, Brasovul are 10 paturi complet echipate pentru tratarea pacienților în stare gravă și alte 5 care au aproape toate dotările. Cu cele 28 de paturi ale spitalului modular, județul nostru ar ajunge la un număr suficient de paturi complet echipate pentru tratarea pacienților în stare gravă.